Bøf stroganoff med kartofler og rødløg

Glæd dig til en vidunderlig omgang bøf stroganoff serveret på smukkeste vis i et ildfast fad, hvor kartofler og rødløg præsenterer sig flot oven på den lækre gryderet med oksekød, paprika, tomat og fløde. Bøf stroganoff er en lidt tungere ret, der egner sig godt til kolde vinteraftener, hvor vi gerne vil varme os på god, mættende og velsmagende mad. Nyd den klassiske gryderet med en frisk, grøn salat til.

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 8. januar 2025 af SenseMyDiet
Nyhed!

Det skal du bruge

100 g kartofler
½ løg
½ lille rødløg
140 g oksesteak
½ bouillon, terning
1 dl kogende vand
1 tsk. olie
1 tsk. paprika
1 spsk. tomatpuré
½ dl fløde, 38 %
1 spsk. citronsaft
salt og peber

Tilbehør

1 håndfuld blandet salat
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skræl kartoffel og skær i tynde skiver. Kog dem i letsaltet vand i 6 minutter. Dræn vandet fra i en si.
2
Hak løg fint og skær rødløg i tynde skiver.
3
Skær kødet i tynde strimler.
4
Opløs bouillon i kogende vand.
5
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
6
Opvarm en lille pande og kom olie på. Steg løg og kød i et par minutter til det tager farve. Krydr med paprika. Kom derefter tomatpuré, fløde og bouillon i. Lad retten koge i et par minutter og smag til med citronsaft, salt og peber.
7
Kom kødretten i et lille ovnfast fad. Læg skiftevis kartofler og rødløg ovenpå. Kom retten i ovnen og bag den i 40-45 minutter til kartoflerne er gyldne.
8
Servér med salat til.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt med friskhakkede krydderurter.
Tip #2
Kom svampe i retten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; løg; rødløg
Håndfuld 3:Oksesteak
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; citronsaft; paprika; salt og peber; tomatpuré
Frit:Kogende vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:640640
Fedt:39 g39 g
Kulhydrat:37 g37 g
Kostfibre:5 g5 g
Protein:31 g31 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt