Broccoligratin med peberfrugt og cherrytomater

Kan du huske det sprøde gratinlåg fra din barndoms middagsbord? Æggene og den lysebrune rasp, der smeltede sammen til en luftig og knasende mundfuld livret. Med denne opskrift på broccoligratin med peberfrugt og cherrytomater tager vi dig en tur med tilbage i tiden og genopliver den klassiske gratin. For den kan virkelig noget med sine grøntsager og sin sprøde top oven på den lette æggemasse. Nyd din gratin med de grøntsager, du bedst kan lide.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 26. januar 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

150 g broccoli, rå
½ løg
½ peberfrugt
10 g smør
3 spsk. rasp
2 æg
100 g hytteost
1 tsk. gurkemeje
salt og peber
100 g cherrytomater
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Del broccoli i buketter, skær løg og peberfrugt i skiver.
3
Smør et ovnfast fad med smør, og drys 1 spiseskefuld rasp ovenpå.
4
Pisk æg og hytteost sammen med gurkemeje, salt og peber.
5
Vend broccoli, løg og peberfrugt i æggemassen, hæld den i ovnfadet, og drys resten af raspen på toppen.
6
Bag gratinen i cirka 30 minutter, til den er gennembagt. Lad eventuelt cherrytomaterne bage ved siden af.
7
Servér broccoligratin med cherrytomater til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; cherrytomat; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Hytteost; æg
Håndfuld 4:Rasp
Fedt:Smør
Smagsgivere:Gurkemeje; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt