Cremet blomkålssuppe med bacon

Der er næppe noget, der varmer kolde hjerter og trætte vinterkroppe som en skål dampende varm suppe. Særligt godt er det, når den varme skål herlighed er sprængfyldt med vitaminrige grøntsager, der booster din krop. Glæd dig til at få varmen med denne opskrift på en fyldig og cremet blomkålssuppe. Suppen får en drys sprødstegt bacon inden servering, så du får en fuldendt smagsoplevelse. Du justerer selv suppens konsistens, så du får den tekstur, du bedst kan lide.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 10. januar 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Suppe

3 fed hvidløg
2 gulerødder
1 porre
1 hoved blomkål, rå
10 g olie
7 dl vand
1 terning bouillon
1 drys salt
1 drys peber
1 dl fløde, 38 %

Tilbehør

70 g bacon
60 g fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage.

Sådan gør du

1
Steg bacon sprødt. Læg det på fedtsugende papir. Del i mindre stykker.
2
Skær hvidløg, gulerod, porre og blomkål i grove tern.
3
Svits hvidløg, gulerødder og porre i olie i et par minutter.
4
Tilsæt blomkål, vand, bouillonterning, salt og peber, og lad det simre i 10 minutter, til grøntsagerne er kogt møre.
5
Blend grøntsagerne til en tyk suppe og justér eventuelt konsistensen med lidt mere vand. Du bestemmer selv hvor tyk eller tynd din suppe skal være.
6
Bring suppen i kog, og tilsæt fløde. Smag til med salt og peber.
7
Anret suppen i en varm, dyb tallerken. Pynt med fraiche, bacon og friskværnet peber.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt eventuelt med frisk basilikum.
Tip #2
Brug de grøntsager, du har på lager. Retten er velegnet til at få brugt rester fra ugen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; gulerod; porre
Håndfuld 3:Bacon
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Bouillon; hvidløg; peber; salt
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5101020
Fedt:39 g78 g
Kulhydrat:20 g40 g
Kostfibre:12 g24 g
Protein:17 g34 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt