Dansk bøf med kartofler og brun sovs

Er der noget, der kan få tænderne til at løbe i vand som en god, dansk hakkebøf med bløde løg, kartofler og brun sovs? Næppe! Retten står i hvert fald højt på listen over favoritretter i de danske hjem. Og det forstår vi godt, for det klassiske måltid byder på både god smag og masser af mæthed. Heldigvis kan du sagtens nyde de gode, gamle favorit-retter fra mormors køkken uden at gå på kompromis med Sense – ofte skal du blot tilføje lidt mere grønt, som i opskriften her, hvor bøf, løg, kartofler og sovs får følge af en skål frisk salat.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 3. januar 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

250 g kartofler
salt

Løg og bøf

2 løg
20 g smør
salt og peber
300 g hakket oksekød, 3-7 %

Pandesovs

20 g smør
2 spsk. hvedemel
1 bouillon, terning
1 dl mælk, maks. 3,5%
madkulør
salt og peber

Andet

1 håndfuld salat
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skræl og kog kartoflerne i letsaltet vand i 15-20 minutter til de er møre. Gem kogevandet.
2
Skær løg i tynde skiver. Smelt halvdelen af smøret på en pande ved mellemvarme og svits løg i et par minutter. Skru ned for varmen og lad dem ligge på panden og blive bløde og mørke. Krydr med salt og peber. Læg løgene på en tallerken og brug samme pande til bøf og sovs.
3
Form 2 bøf. Kom resten af smøret i panden og steg kødet til det har den kernetemperatur, du ønsker. Læg bøf på tallerkenen med løg.
4
Kom så smør i panden igen. Lad det smelte og bruse og drys mel over. Rør smør og mel godt sammen og lad det svitse i et par minutter. Kom 4 deciliter kogevand ved. Pisk godt til du har en ensartet masse. Kom bouillonterning og mælk ved og pisk igen. Lad sovsen koge og kom madkulør i. Smag til med salt og peber. Læg bøf tilbage i sovsen, så kødet bliver varmet - kom eventuelt også løg ved.
5
Servér bøf med bløde løg og sovs til. Spis salat til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; salat
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; madkulør; salt; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5751150
Fedt:25 g50 g
Kulhydrat:40 g80 g
Kostfibre:6 g12 g
Protein:39 g78 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt