Farsbrød med bacon og kartoffelsalat med cherrytomater, ærter og radiser

Et farsbrød er nem og velsmagende ovnmad, som både små og store elsker. Mens det passer sig selv i ovnen, sender det den skønneste duft ud køkkenet, som får mundvandet til at løbe. Du kan vælge at servere det a la mormor med brun sovs, surt og kogte kartofler, eller du kan gøre som her og nyde det med en sommerlig kartoffelsalat toppet med purløg, cherrytomater, radiser og friskpillede ærter.

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 9. august 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Farsbrød

1 løg
400 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 æg
2 spsk. rasp
1 spsk. hvedemel
½ dl fløde, 38 %
salt og peber
4 skiver bacon

Kartoffelsalat

300 g kartofler
3 forårsløg
2 dl fraiche, maks. 9 %
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
1 nip sukker
¼ citron
salt og peber
50 g radiser
150 g cherrytomater
2 spsk. purløg
50 g friskpillede ærter
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Pil og hak løg fint, og bland det med hakket kød, æg, rasp, hvedemel, fløde, salt og peber. Rør farsen sej, og form den til et farsbrød i et ovnfast fad. Læg bacon over, og sæt fadet i ovnen i cirka 40 minutter, til farsbrødet er gennemstegt.
3
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre. Afkøl, og skær dem i mindre stykker.
4
Snit forårsløg fint, og vend dem sammen med fraiche og mayonnaise. Smag til med sennep, sukker, citronsaft, salt og peber, og vend dressingen sammen med kartoflerne.
5
Skær radiser i skiver, halvér cherrytomater, og snit purløg. Fordel det oven på kartoffelsalaten sammen med ærter.
6
Skær farsbrød i skiver, og servér det med kartoffelsalaten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; forårsløg; friskpillede ærter; løg; radise
Håndfuld 3:Bacon; hakket gris og kalv, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel; rasp
Fedt:Fløde, 38 %; mayonnaise
Smagsgivere:Citron; dijonsennep; purløg; salt og peber; sukker
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt