Farsbrød med bacon og kartoffelsalat med cherrytomater, ærter og radiser

Et farsbrød er nem og velsmagende ovnmad, som både små og store elsker. Mens det passer sig selv i ovnen, kan du glæde dig over, hvordan den skønneste duft fra fars og bacon spreder sig i dit hjem. Du kan vælge at servere det á la mormor med brun sovs, surt og kogte kartofler, eller du kan gøre som her og nyde det med en sommerlig kartoffelsalat toppet med purløg, cherrytomater, radiser og friskpillede ærter.

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 9. august 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Farsbrød

1 løg
400 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 æg
2 spsk. rasp
1 spsk. hvedemel
½ dl fløde, 38 %
salt og peber
4 skiver bacon

Kartoffelsalat

300 g kartofler
3 forårsløg
2 dl fraiche, maks. 9 %
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
1 nip sukker
¼ citron
salt og peber
50 g radiser
150 g cherrytomater
2 spsk. purløg
50 g friskpillede ærter
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 3 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Pil og hak løg fint, og bland det med hakket kød, æg, rasp, hvedemel, fløde, salt og peber. Rør farsen sej, og form den til et farsbrød i et ovnfast fad. Læg bacon over, og sæt fadet i ovnen i cirka 40 minutter, til farsbrødet er gennemstegt.
3
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre. Afkøl, og skær dem i mindre stykker.
4
Snit forårsløg fint, og vend dem sammen med fraiche og mayonnaise. Smag til med sennep, sukker, citronsaft, salt og peber, og vend dressingen sammen med kartoflerne.
5
Skær radiser i skiver, halvér cherrytomater, og snit purløg. Fordel det oven på kartoffelsalaten sammen med ærter.
6
Skær farsbrød i skiver, og servér det med kartoffelsalaten.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan udelade bacon eller erstatte det med lufttørret skinke.
Tip #2
Fløde kan erstattes med mælk.
Tip #3
Kan du ikke få friske ærter, kan du fint bruge frosne, der er tøet op.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; forårsløg; friskpillede ærter; løg; radise
Håndfuld 3:Bacon; hakket gris og kalv, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel; rasp
Fedt:Fløde, 38 %; mayonnaise
Smagsgivere:Citron; dijonsennep; purløg; salt og peber; sukker
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5551665
Fedt:28 g84 g
Kulhydrat:34 g102 g
Kostfibre:4 g12 g
Protein:40 g120 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt