Fiskefad med kartofler, porre og spinat

At få mere fisk på gaflen derhjemme behøver slet ikke store bedrifter i køkkenet. Det er det her velsmagende og nemme fiskefad med grøntsager et glimrende eksempel på. Her er der brugt mørksej, men torsk, laks eller andre af dine favoritfisk vil også gøre sig godt heri. I fiskefadet får mørksejfileten selskab af porre og spinat i en opbagt sauce, og efter en hurtig tur i ovnen, hvor du lige kan nå at rydde af i køkkenet, er der serveret.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 22. marts 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartofler

100 g kartofler

Fiskefad

150 g mørksej
salt og peber
1 porre
1 spsk. smør
75 g spinatblade, rå
2 ½ dl mælk, maks. 3,5%
1 spsk. majsstivelse
1 knsp. stødt muskatnød
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skræl kartofler, skær dem i tern, og kog dem i letsaltet vand i 10 minutter.
3
Krydr mørksej med salt og peber.
4
Skær porre i ringe, og steg dem i smør ved svag til jævn varme i 5 minutter, uden at de tager farve. Kom spinat ved, og vend den rundt, til den falder sammen. Tilsæt mælk og bring den i kog. Jævn grøntsagsstuvningen med majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med muskatnød, salt og peber.
5
Kom kartoflerne i et ovnfast fad. Hæld grøntsagsstuvningen over, og læg lyssej i midten. Sæt fadet i ovnen i cirka 10-12 minutter, til fisken er tilberedt.
6
Nyd fiskefadet med kartofler.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Porre; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Mørksej
Håndfuld 4:Kartoffel; majsstivelse
Fedt:Smør
Smagsgivere:Salt og peber; stødt muskatnød
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt