Frikadeller med kartoffelsalat og gnavegrønt

En omgang frikadeller med kartoffelsalat er noget, som vækker evig begejstring hos både store og små. Der findes et utal af varianter i kategorien frikadeller. Her er der tale om en god klassisk frikadelle lavet efter mormors opskrift og uden så meget pjat. Frikadellerne er ledsaget af en kold kartoffelsalat med cremet dressing på fraiche og mayonnaise rørt op med revet løg, dijonsennep og purløg. Så bliver det ikke meget bedre.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 10. maj 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kartoffelsalat

250 g kartofler, nye danske
1 spsk. løg
2 spsk. purløg
1 ½ dl fraiche, maks. 9 %
2 spsk. mayonnaise
½ tsk. dijonsennep
salt og peber

Frikadeller

½ løg
300 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 æg
2 spsk. rasp
1 spsk. hvedemel
½ dl mælk, maks. 3,5%
½ tsk. salt
1 knsp. friskkværnet peber
1 spsk. smør

Gnavegrønt

1 peberfrugt
¼ agurk
50 g radiser
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i cirka 7 minutter. Lad dem trække i kogevandet i 6-7 minutter, til de er møre. Afkøl, og skær dem i tern.
2
Pil og riv løg. Snit purløg.
3
Rør løg og purløg sammen med fraiche, mayonnaise og sennep. Smag dressingen til med salt og peber, og vend den i kartoflerne. Sæt på køl, til den skal serveres.
4
Pil og hak eller riv løg. Kom det i en skål med fars, æg, rasp, hvedemel, mælk, salt og peber. Rør farsen sej, form den til 6 frikadeller, og steg dem i smør, til de er gyldne og gennemstegte.
5
Skær peberfrugt og agurk i stænger, og trim radiser.
6
Servér frikadeller med kartoffelsalat, og nyd med gnavegrønt.

Tips og gode råd

Tip #1
Smag eventuelt dressingen til med citronsaft og sød fransk sennep.
Tip #2
Tilføj eventuel lidt hakket persille.
Tip #3
Kog gerne kartoflerne i god tid - eventuelt dagen før.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; løg; peberfrugt; radise
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Hvedemel; kartofler, nye danske; rasp
Fedt:Mayonnaise; smør
Smagsgivere:Dijonsennep; friskkværnet peber; purløg; salt; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6151230
Fedt:30 g60 g
Kulhydrat:41 g82 g
Kostfibre:6 g12 g
Protein:43 g86 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt