Fyldt kyllingebryst med feta og soltørrede tomater med frisk kartoffelsalat

Der er forår på tallerkenen med retten her, hvor både grønne asparges og nye kartofler ledsager et fyldt ovnstegt kyllingebryst. De to forårsbebudere indgår i en frisk kartoffelsalat med sennepsvinaigrette, friske krydderurter, rødløg og ærter. Kyllingebrystet er fyldt med en kombination af hakkede soltørrede tomater og feta, og er lysten til det, kan du fint smide en lille håndfuld af dine yndlingskrydderurter i også.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 3. maj 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kyllingebryst

25 g soltørrede tomater
25 g feta, 31+/ 18 % eller derover
1 kyllingebryst
salt og peber

Kartoffelsalat

130 g kartofler, nye danske
100 g asparges, grøn
50 g grønne ærter, dybfrost
¼ rødløg
1 spsk. persille
1 spsk. purløg
1 spsk. olivenolie
½ spsk. hvidvinseddike
½ tsk. dijonsennep
1 nip sukker
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Hak soltørrede tomater, og smuldr feta groft.
3
Lav et dybt snit i kyllingebryst på langs uden at skære hele vejen igennem. Fyld med soltørrede tomater og feta, luk med en kødnål, og krydr med salt og peber. Læg i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen i 20-25 minutter, til kyllingebryst er gennemstegt.
4
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i cirka 7 minutter. Lad dem trække i kogevandet i 6-7 minutter, til de er møre, og afkøl.
5
Skær endespidser af asparges, og del stængler i 3-4 stykker. Kog dem sammen med ærter i letsaltet vand i 1-2 minutter. Pil og hak rødløg. Hak persille og purløg.
6
Pisk olivenolie sammen med eddike, sennep, sukker, salt og peber. Vend dressingen sammen med kartofler, asparges, ærter, rødløg og krydderurter.
7
Servér fyldt kyllingebryst med kartoffelsalaten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, grøn; grønne ærter, dybfrost; rødløg; soltørret tomat
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Kartofler, nye danske
Fedt:Feta, 31+/ 18 % eller derover; olivenolie
Smagsgivere:Dijonsennep; hvidvinseddike; persille; purløg; salt og peber; sukker
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt