Gullashsuppe med fraiche

De mørke måneder kalder på robuste simreretter med smag og fylde. Her får du opskriften på en klassisk gullashsuppe, som hele familien vil elske. Du kan have den klar til servering på bare 40 minutter, men du kan også vælge at lade den simre over flere timer, hvis du har tiden til det. Har du rester til overs? Så frys gullashsuppen ned i mindre portioner – så har du nem aftensmad til de dage, hvor tiden er knap. Det er nemt og godt for både pengepung og velvære.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 28. december 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Gullashsuppe

250 g kartofler
1 løg
1 peberfrugt
1 porre
2 fed hvidløg
2 spsk. persille
300 g skært oksekød
20 g olie
400 g hakkede tomater
1 bouillon, terning
1 spsk. paprika
salt og peber

Topping

60 g fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.
Bemærk: Her er der sparet på fedt og skruet op for grøntsagerne. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Skræl kartofler. Skær kartofler, løg og peberfrugt i tern. Rens porre fri for jord og skær i skiver. Hak hvidløg og persille.
2
Skær kødet i strimler.
3
Brun kødet i en gryde med varm olie.
4
Tilsæt kartoffel, løg, porre og hvidløg, og steg et par minutter.
5
Hæld hakkede tomater i gryden sammen med peberfrugt og bouillonterning.
6
Krydr med paprika, salt og peber. Justér konsistensen med vand.
7
Kog suppen i 15-25 minutter, til kartofler og kød er mørt.
8
Servér gullashsuppen med fraiche og hakket persille på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt med friske krydderurter og spirer.
Tip #2
Smag retten til med tomatkoncentrat og chili for en mere intens smag.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hakkede tomater; løg; peberfrugt; porre
Håndfuld 3:Skært oksekød
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; paprika; persille; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6401280
Fedt:26 g52 g
Kulhydrat:49 g98 g
Kostfibre:13 g26 g
Protein:44 g88 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt