Hakkebøf med stegt grønt, kartofler og persilledip

En god hakkebøf til aftensmad kan bringe et smil frem hos de fleste. Mormors version med masser af søde, stegte løg og brun sovs er en klassiker, men hakkebøffer kan varieres i det uendelige. Her kommer en lidt lettere opskrift på hakkebøffer, hvor der er skruet op for mængden af grønt, og hvor sovsen er skiftet ud på en dip lavet på persille og fraiche. Andre krydderurter vil også gøre sig glimrende i den.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 22. marts 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartofler

130 g kartofler
salt

Kød og grøntsager

1 fed hvidløg
1 porre
1 peberfrugt
150 g hakket oksekød, 10-12 %
salt og peber
1 tsk. olie
1 tsk. smør

Persilledip

1 spsk. persille
60 g fraiche, maks. 9 %
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
2
Pil og hak hvidløg. Skær porre i skiver og peberfrugt i strimler.
3
Ælt kødet let, og form 1 bøf per person. Hak bøffen med bagsiden af en kniv på begge sider, krydr med salt og peber, og steg den i olie og smør, til den ønskede kernetemperatur. Lad kødet hvile på en tallerken.
4
Steg hvidløg, porre og peberfrugt på samme pande ved jævn varme i 5 minutter, til grøntsagerne er møre. Krydr med salt og peber.
5
Hak persille, rør sammen med fraiche, og smag til med salt og peber.
6
Anret de stegte grøntsager oven på kødet, og servér med kartofler og persilledip.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Peberfrugt; porre
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 10-12 %
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Hvidløg; persille; salt; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt