Italiensk kylling med ris og squashstrimler toppet med parmesan

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 28. juni 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ovnret

30 g fuldkornsris, rå
1 peberfrugt
20 g soltørrede tomater
1 bouillon, terning
3 dl kogende vand
1 kyllingebryst
½ dl fløde, 38 %
1 spsk. timian
salt og peber

Tilbehør

½ squash, rå

Topping

1 spsk. parmesan, 31+/ 18 % eller derover
2 spsk. basilikum
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Kog ris i 10 minutter i vand. Si vandet fra.
3
Skær peberfrugt og soltørret tomat i tern.
4
Opløs bouillonterning i kogende vand.
5
Kom ris, peberfrugt, soltørret tomat, fløde, 2 deciliter bouillon, timian, salt og peber i et ovnfast fad og rør det sammen. Læg kyllingefilet i midten af blandingen. Bag retten i cirka 30 minutter, til kyllingen er mør. Spæd op med mere bouillon, hvis væsken koger ud.
6
Skær squash i lange strimler (brug eventuelt en tyndskræller eller spiralizer). Hæld kogende vand over squashstrimlerne - lad dem trække 1 minut, og si vandet fra. Hak basilikum groft og riv parmesanost.
7
Anret kyllingeretten med squashstrimler, parmesan og basilikum.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Peberfrugt; soltørret tomat; squash, rå
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Fuldkornsris, rå
Fedt:Fløde, 38 %; parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Basilikum; bouillon, terning; salt og peber; timian
Frit:Kogende vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt