Krydret lammekrone med asparges og salat

I Sense-teamet elsker vi lammekød, og vi elsker at vise dig nye måder at sammensætte maden. Derfor har vi udviklet denne lækre opskrift, der efterlader dig let, mæt og glad. Du får krydret lammekrone med asparges og en frisk salat med bær. Her er altså ingen tung sovs og ingen kartofler. Kan man det, tænker du måske? Ja, det kan man! Prøv det, siger vi bare – til påske, pinse, sommer og jul. Du kan give retten et ekstra pift ved at grille lammekrone og asparges.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 29. juni 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Asparges

1 citron
12 asparges, grønne
1 tsk. olie
salt og peber

Lam

1 dl krydderurter efter eget ønske
20 g olie
1 fed hvidløg
salt og peber
400 g lammekrone

Andet

2 håndfulde blandet salat
60 g fraiche, maks. 9 %
200 g bær
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage.

Sådan gør du

1
Riv skallen af citron og pres saften. Gem begge dele.
2
Knæk den trægede del af aspargesene. Vend dem så i citronsaft, olie, salt og peber. læg dem på køl, til du er klar til at tilberede dem.
3
Hak krydderurterne og bland med olie, citronskal, presset hvidløg, salt og peber.
4
Skær ridser i overfladen på lammekødet. Smør krydderurteblandingen på - kom det godt ned i rillerne. Grill eller ovnsteg kronen i 20-30 minutter. til en kernetemperatur på cirka 56 grader. Lad kødet hvile og skær det så i skiver.
5
Grill eller steg aspargesene i et par minutter ved høj varme.
6
Servér lam og aparges med salat, friache og bær.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug lammeculotte i stedet for lammekrone.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, grøn; blandet salat
Håndfuld 3:Lammekrone
Håndfuld 4:Bær
Fedt:Olie
Smagsgivere:Citron; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5401080
Fedt:30 g60 g
Kulhydrat:21 g42 g
Kostfibre:5 g10 g
Protein:46 g92 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt