Lammeculotte med ovnbagte grøntsager og myntedressing

Selvom vi traditionelt set forbinder lam med påsken, så kan du sagtens spise det lækre kød hele året rundt. Her får du en skøn opskrift på en saftig og smagfuld lammeculotte med ovnbagte grøntsager og en frisk myntedressing, der passer perfekt til lammekødet. Nyd din lammeculotte en dag, hvor du har tid til at bruge lidt ekstra tid i køkkenet og servér den smukke ret for familie eller venner.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 5. september 2019 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Lammekød

2 rosmarinkvist
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
10 g olivenolie
salt og peber
300 g lammeculotte

Ovnbagte grøntsager

1 sød kartoffel
1 squash, rå
1 rødløg
200 g cherrytomater
100 g sorte oliven
10 g olivenolie
1 tsk. timian
salt og peber

Dressing

1 fed hvidløg
½ dl mynte
1 dl yoghurt naturel
salt
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Pluk rosmarinbladene fra stilken. Hak rosmarin, hvidløg og persille fint og bland det med olivenolie, salt og peber.
3
Rids fedtkanten på lammeculotten og fordel krydderiblandingen på toppen. Kom culotten i et ovnfast fad med bagepapir, der går op over kanterne.
4
Skræl sød kartoffel og skær sød kartoffel og squash i tern. Del rødløg i både.
5
Vend sød kartoffel, squash, rødløg, tomater og oliven i olivenolie, timian, salt og peber.
6
Fordel grøntsagerne omkring lammeculotten.
7
Kom fadet i ovnen i 30-40 minutter til kødet får en kernetemperatur på cirka 60 grader.
8
Lad kødet hvile 10 minutter før du skærer det ud.
9
Hak hvidløg og mynte og bland med yoghurt. Smag til med lidt salt.
10
Servér skiver af lam med ovnbagte grøntsager og dressing til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; rødløg; squash, rå; sød kartoffel
Håndfuld 3:Lammeculotte
Fedt:Olivenolie; sort oliven
Smagsgivere:Bredbladet persille; hvidløg; mynte; rosmarinkvist; salt; salt og peber; timian
Mælkeprodukter:Yoghurt naturel
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt