Lammekølle med rosmarin, timian og citron dertil kartofler i flødesauce og salat

Vi elsker de klassiske retter, og derfor vil vi gerne forkæle dig med en skøn opskrift på lammekølle med rosmarin, timian og citron samt cremede kartofler i flødesauce. Den saftige lammekød går helt perfekt sammen med de cremede flødekartofler, og hele herligheden fuldendes af en frisk salat, der giver et smagfuldt modspil til de lidt tungere komponenter i retten. Nyd lammekølle med kartofler og salat i påskedagene eller enhver anden dag året rundt, hvor du har tid til at kræse lidt ekstra om maden.

Tid i alt: 150 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 24. juli 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Lammekølle (lav en hel lammekølle og skær den mængde, der står i opskriften nedenfor)

6 løg
2 citroner
3 hvidløg
900 g lam
4 spsk. olivenolie
salt og peber
frisk timian
tørret rosmarin
2 dl fløde, 38 %

Tilbehør

750 g kartofler
6 håndfulde salat
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær løg i kvarte og citron i skiver. Fjern det meste af den løse skal fra de hele hvidløg. Skær de hele hvidløg igennem på tværs en halv centimeter fra bunden, så du får sammenhængende hvidløgsbunde og løse hvidløg med skal på.
2
Soigner lammekøllen og skær ridser i overfladen. Bind madsnor omkring.
3
Læg løg, hvidløg (med skal) og citronskiver i bunden af et ovnfast fad. Placér lammekøllen ovenpå. Hæld halvdelen af olien på toppen og krydr med salt og peber.
4
Stik hvidløgsbundene ind under madsnorene med hvidløgsfladen ned mod kødet. Stik så rosmarinkviste, timiankviste og citronskiver ind under madsnorene, så kødet er dækket af hvidløg, krydderurter og citronskiver på overfladen.
5
Kom den anden halvdel olie på toppen og ovnsteg kødet i cirka 2 timer ved 150 grader til en kernetemperatur på 65 grader. Hæld fløden ved og lad det simre i cirka 10 minutter mere. Tag lammekøllen ud og lad den hvile i cirka 30 minutter.
6
Kog kartoflerne og hæld dem i flødesaucen i det ovnfaste fad.
7
Skær kødet ud.
8
Servér lammekødet med kartofler i flødesauce, løg, hvidløg, citronskiver og salat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; salat
Håndfuld 3:Lam
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; olivenolie
Smagsgivere:Citron; frisk timian; hvidløg; salt og peber; tørret rosmarin
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt