Marineret mørbrad på grillspyd med gulerødder og peberfrugt

Her finder du opskriften på en lækker og indbydende grillret: Marineret mørbrad på grillspyd med gulerødder og peberfrugt. Du kan bruge havegrillen, når kød og grøntsager skal grilles, eller nøjes med en grillpande på komfuret indenfor. Mørbraden får sin lækre smag fra en marinade, der er rørt sammen af chili, hvidløg, paprika og fraiche. Kødet må gerne trække i marinaden hele natten, men hvis tiden er knap, kan du også klare dig med en trækketid på to timer.

Tid i alt: 160 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 7. september 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Marinade

1 chili
2 fed hvidløg
salt og peber
1 tsk. paprika
4 spsk. fraiche, maks. 9 %

Grillspyd

300 g svinemørbrad
2 rødløg
6 fed hvidløg
1 tsk. olie
salt og peber

Grillede grøntsager

4 gulerødder
1 peberfrugt
1 tsk. olie
salt og peber

Dressing

1 dl krydderurter efter eget ønske
1 dl yoghurt naturel
1 tsk. sennep
salt og peber

Pynt

2 spsk. sesamfrø
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage
Bemærk: Kødet skal marineres i minimum 2 timer, og gerne natten over.
Bemærk: Du skal bruge grillspyd til denne opskrift.

Sådan gør du

1
Hak chili fint og pres hvidløg i en hvidløgspresser. Bland chili og hvidløg med salt, peber, paprika og fraiche.
2
Skær kødet i mundrette stykker og vend det i marinaden. Kom kød og marinade i en pose og læg det på køl i minimum 2 timer - gerne natten over.
3
Skær rødløg i kvarte. Pil skal af hvidløgsfed.
4
Kom skiftevis rødløg, marineret kød og hvidløg på grillspyd og pensl med olie. Krydr med salt og peber.
5
Del gulerødder på langs. Skær peberfrugt i tykke skiver. Pensl grøntsagerne med olie og krydr med salt og peber. Grill spyd og grøntsager. Du kan bruge en grill, en grillpande, en almindelig pande eller tilberede kød og grøntsager i en ovn.
6
Hak krydderurter og bland med yoghurt, sennep, salt og peber.
7
Servér grillspyd med grøntsager og dressing. Drys sesamfrø over retten.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan derfor nyde et glas vin til maden, hvis du ønsker det.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; peberfrugt; rødløg
Håndfuld 3:Svinemørbrad
Fedt:Olie; sesamfrø
Smagsgivere:Chili; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; paprika; salt og peber; sennep
Mælkeprodukter:Yoghurt naturel
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5601120
Fedt:31 g62 g
Kulhydrat:36 g72 g
Kostfibre:9 g18 g
Protein:33 g66 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt