Mørbrad a la creme med kartofler og grønt

Der er vaskeægte mormornostalgi på tallerkenen med denne herlige opskrift på mørbrad a la creme. Her kan du sætte tænderne i saftig stegt svinemørbrad svøbt i en cremet flødesovs med stegte løg og champignon. Dertil kommer kogte kartofler samt grønt i form af gulerodstern og grønne ærter. Er lysten til det, kan du toppe din mørbrad a la creme med lidt sprødstegt bacon i tern eller et drys af dine yndlingskrydderurter.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 6. oktober 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kartofler

100 g kartofler

Mørbrad

½ løg
160 g champignon, rå
130 g svinemørbrad
1 tsk. smør
salt og peber
½ dl bouillon
½ dl fløde, 38 %
madkulør

Tilbehør

1 gulerod
50 g grønne ærter, dybfrost
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre.
2
Pil og hak løg, og skær champignon i skiver.
3
Afpuds svinemørbrad, skær i 3 centimeter skiver, og bank dem let. Brun dem i smør på en pande, skru ned for varmen, og steg videre i et par minutter på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber, og sæt til side.
4
Steg champignon på samme pande, til de tager farve. Tilsæt løg, og steg videre i 1-2 minutter. Kom bouillon og fløde ved, bring pandens indhold i kog, og lad den reducere i et par minutter. Giv sovsen et par dråber kulør, og smag til med salt og peber.
5
Skræl gulerod, og skær i 1 centimeter store tern. Kom dem i letsaltet vand i 2 minutter. Hæld ærter ved, og kog videre i et minut. Hæld vandet fra.
6
Kom mørbradbøffer tilbage på panden, lun hvis nødvendigt, og servér med kartofler, gulerod og ærter.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt eventuelt den færdige ret med friske krydderurter som eksempelvis persille, timian eller purløg.
Tip #2
Du kan smage sovsen til med lidt eddike, sukker og sennep.
Tip #3
Benyt madlavningsfløde for en lettere udgave af retten.
Tip #4
Brug så vidt muligt svine- eller hønsebouillon.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; grønne ærter, dybfrost; gulerod; løg
Håndfuld 3:Svinemørbrad
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Bouillon; madkulør; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:650650
Fedt:38 g38 g
Kulhydrat:42 g42 g
Kostfibre:9 g9 g
Protein:32 g32 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt