Mørbrad i sauce med græskarsalat til

Tid i alt: 70 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 14. maj 2025 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Hokkaidosalat

½ hokkaido
1 spsk. olie
1 tsk. timian
salt og peber
¾ agurk
6 salatblade
30 g græskarkerner
1 nip salt

Mørbrad i sauce

1 lille løg
1 grøntsagsbouillon, terning
2 dl kogende vand
300 g svinemørbrad
1 tsk. smør
1 spsk. maizena
¼ citron
salt og peber

Pynt

½ citron
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Fjern kernerne fra hokkaidogræskarret. Skær græskarret i tern, vend dem i olie og krydr med timian, salt og peber. Læg græskarstykkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i cirka 45 minutter. Lad dem afkøle let.
3
Skær agurk i halve skiver og pluk salatbladene i mindre stykker.
4
Rist græskarkernerne på en varm tør pande og krydr med salt. Læg eventuelt citronen på panden, til den får en mørk stegeflade.
5
Hak løg fint. Opløs bouillonterning i kogende vand.
6
Skær mørbrad i små bøffer.
7
Opvarm en pande og smelt smør. Svits løg i et par minutter og brun så bøfferne. Hæld bouillon ved og lad bøfferne simre i 6-8 minutter. Tag bøfferne op på en tallerken. Rør maizena op med lidt koldt vand og rør det i panden til du får en sauce, der tykner. Smag til med citronsaft, salt og peber. Læg bøfferne tilbage i panden og lad dem simre i et par minutter.
8
Vend græskar med agurk, salat og græskarkerner.
9
Servér mørbradbøffer og sauce med græskarsalat til. Læg citron ved.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; hokkaido; løg; salatblad
Håndfuld 3:Svinemørbrad
Håndfuld 4:Maizena
Fedt:Græskarkerner; olie; smør
Smagsgivere:Citron; grøntsagsbouillon, terning; salt; salt og peber; timian
Frit:Kogende vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt