Mørksej med kartoffel, peberfrugt, oliven, tomat, artiskokhjerter og purløgscreme

Sæt nem og lækker ovnmad på hverdagsmenuen med denne her delikate opskrift på ovnstegt lyssej. I fadet får fisken selskab af et par middelhavsinspirerede råvarer i form af artiskokhjerter, peberfrugt, tomat, oliven og timian, som bidrager med både dejlig smag og saftighed. Herudover lokker opskriften her også med ovnstegte kartofler samt en forfriskende purløgscreme, som binder hele herligheden sammen.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 3. juli 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

130 g kartofler
1 tomat
½ peberfrugt
1 spsk. olie
1 drys tørret timian
salt og peber
150 g mørksej
25 g oliven
70 g artiskokhjerter, i vand

Purløgscreme

1 spsk. purløg
1 dl A38, 1,5 %
1 spsk. mayonnaise
½ tsk. dijonsennep
¼ citron
1 nip sukker
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skrub eller skræl kartofler, skær dem i mindre stykker, og kog dem i 5-6 minutter. Skær tomat i både og peberfrugt i grove stykker.
3
Fordel kartofler, tomat og peberfrugt i et lille ovnfast fad, og vend det sammen med olie og timian. Krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
4
Krydr mørksej med salt og peber, læg den i fadet sammen med oliven og artiskokhjerter. Sæt fadet tilbage i ovnen i cirka 10-12 minutter, til fisken er tilberedt.
5
Snit purløg, og rør det sammen med A38 og mayonnaise. Smag til med sennep, citronsaft, sukker, salt og peber.
6
Anret fisk, kartofler og grøntsager på en tallerken, og servér med purløgscreme.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Artiskokhjerter, i vand; peberfrugt; tomat
Håndfuld 3:Mørksej
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Mayonnaise; olie; oliven
Smagsgivere:Citron; dijonsennep; purløg; salt og peber; sukker; tørret timian
Mælkedressing:A38, 1,5 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt