Ovnbagt blomkålsfad med steak

Kan man spise en lækker steak uden kartofler og sauce? Ja, det kan man sagtens – endda helt uden at savne det traditionelle tilbehør. Prøv denne lækre opskrift, hvor blomkålsbuketter og porreringe bliver ovnbagt og får ekstra smag fra ost, fløde og hvidløg. Imens blomkålsfadet bager færdigt, kan du stege din steak, så den bliver præcis, som du ønsker. Nyd den lækre ret som skøn weekend- eller gæstemad.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 30. august 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

½ blomkål, rå
½ porre
1 fed hvidløg
2 spsk. purløg
20 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
½ dl fløde, 38 %
salt og peber
140 g oksesteak
1 tsk. olie
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2
Del blomkål i buketter og skær porre i skiver. Hak hvidløg og klip purløg.
3
Læg blomkål og porre i et ildfast fad.
4
Hak osten og rør det med fløde, hvidløg, salt og peber. Hæld ostemassen over grøntsagerne. Bag retten i 25-30 minutter.
5
Steg steak i olie til den kernetemperatur, du kan lide. Krydr med salt og peber.
6
Servér blomkålsfad med steak, og drys med purløg.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; porre
Håndfuld 3:Oksesteak
Fedt:Fløde, 38 %; olie; parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; purløg; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt