Ovnbagt kylling med fyldig tomatsauce og ris

Ovnretter er nem aftensmad fordi de passer sig selv det meste af tiden, så du har hænderne fri til at ordne andre ting mens maden bobler færdig i ovnen. Ovnbagt kylling i tomatsauce er desuden meget familievenlig mad og kan du eller din familie ikke lide oliven, kan man tilføje pinjekerner eller lidt hakkede mandler oven på retten, når den kommer ud af ovnen. Hvis den skal være vegetarisk, kan kylling erstattes med tern af halloumi (grill-ost), hvilket også reducerer tiden i ovnen betydeligt.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Antal:
Udgivet d. 12. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

300 g fersk kylling
2 spsk. olie
salt og peber
½ aubergine, rå
2 gulerødder
1 rosmarinkvist
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. sukker
salt og peber
400 g flåede tomater
80 g brune ris, rå
60 g sorte oliven
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Dup kyllingen tør med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien i en gryde og brun kyllingestykkerne. Krydr med salt og peber og tag kyllingestykkerne op efterhånden som de er brunet. Læg kyllingestykkerne i et smurt, ovnfast fad.
3
Skyl aubergine og skræl gulerødder. Skær begge dele i mundrette tern.
4
Varm resten af olien på samme pande og svits grøntsager cirka 5 minutter. Vend rundt i ny og næ, så grøntsagerne ikke brænder på. Hak rosmarin og tilsæt rosmarin, oregano, sukker, salt og peber samt flåde tomater. Smag til og tilsæt eventuelt flere krydderier, salt og peber.
5
Hæld tomatsaucen over kyllingen og lad det ovnstege i cirka 30 minutter til kylling er gennemstegt.
6
Kog ris efter anvisning på pakken og hak oliven groft.
7
Servér kyllingen med kogte ris og top med oliven.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Aubergine, rå; flået tomat; gulerod
Håndfuld 3:Fersk kylling
Håndfuld 4:Brune ris, rå
Fedt:Olie; sort oliven
Smagsgivere:Rosmarinkvist; salt og peber; sukker; tørret oregano
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt