Ovnstegt kylling med ris vendt i flødesauce og syrlig spidskålssalat

En fryd for både øje og gane – det er lige præcis, hvad denne ret er. Prøv en lækker opskrift på kylling i flødesauce med ris og en frisk, syrlig salat med spidskål og mango. Du får masser af smag, mæthed og smukke farver, der tilfredsstiller alle dine sanser. Retten er velegnet til weekend- og gæstemad, fordi den præsenterer sig så smukt på tallerkenen, men den kan selvfølgelig nydes på alle dage og i alle situationer.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 4. maj 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Ovnsteg kylling med flødesauce og ris

70 g brune ris, rå
1 bouillon, terning
1 ½ dl kogende vand
2 kyllingebryst
1 tsk. olie
salt og peber
1 dl fløde, 38 %

Syrlig salat

150 g spidskål
1 mango
1 citron
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader.
2
Kog risene efter anvisning på pakken.
3
Opløs bouillonterning i kogende vand.
4
Læg kyllingebryst i et ovnfast fad. Pensl med lidt olie, og krydr med salt og peber. Hæld bouillon ved. Ovnsteg kylling i 20 minutter. Tilsæt fløde og steg videre i cirka 10 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt.
5
Snit spidskål i tynde strimler, og skær mango i små tern og pres citronen. Vend spidskål med citronsaft, sukker og salt i et par minutter. Bland mango i.
6
Tag kyllingen op af det ovnfaste fad og vend risene rundt i flødesaucen.
7
Servér den ovnstegte kylling med fløderis og spidskålssalat.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan komme flere grøntsager i salaten, hvis du har lyst, for eksempel ærter eller squash.
Tip #2
Pynt med friske krydderurter for eksempel ærtespirer.
Tip #3
Brug eventuelt rød spidskål.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Mango; spidskål
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Brune ris, rå
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; citron; salt; salt og peber; sukker
Frit:Kogende vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6251250
Fedt:30 g60 g
Kulhydrat:52 g104 g
Kostfibre:5 g10 g
Protein:35 g70 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt