Paprikabøf med grøn kartoffelsalat

Kartoffelsalat fungerer perfekt som tilbehør til kødretter – både om sommeren, når den står på grillmad på terrassen, og i de kolde måneder, hvor vi spiser indenfor. Her får du en grøn variant af den klassiske kartoffelsalat, hvor porre, avokado og rødløg vendes sammen med kolde kartofler og en smagfuld dressing rørt med sennep, karry og paprika. Du kan sagtens lave kartoffelsalaten klar, dagen før den skal spises – det er både nemt og lækkert. Nyd den sammen med en god bøf stegt med paprika.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 3. januar 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Grøn kartoffelsalat

130 g kartofler
1 porre
½ avokado
½ rødløg
2 spsk. fraiche, maks. 9 %
1 tsk. sennep
1 nip karrypulver
1 nip paprika
salt og peber

Stegt paprikabøf

140 g tykstegsbøf
½ tsk. paprika
salt og peber
1 tsk. smør
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skræl kartofler og kog dem næsten møre i letsaltet vand. Afkøl dem let og skær i mundrette stykker.
2
Rens porre helt fri for jord og skær i skiver. Kog i 2 minutter i letsaltet vand. Dræn porrerne fri for vand i en si.
3
Fjern sten og skal og skær avokado i tern. Hak rødløg helt fint.
4
Bland fraiche, sennep, karry, paprika, salt og peber i en skål. Vend forsigtigt kartofler, porre, avokado og rødløg i dressingen.
5
Krydr bøf med paprika, salt og peber. Steg bøf 2-3minutter på hver side i smør til bøffen har den kernetemperatur, du ønsker.
6
Servér bøf med kartoffelsalat til.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt med friske krydderurter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Porre; rødløg
Håndfuld 3:Tykstegsbøf
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Avokado; smør
Smagsgivere:Karrypulver; paprika; salt og peber; sennep
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:645645
Fedt:31 g31 g
Kulhydrat:45 g45 g
Kostfibre:13 g13 g
Protein:38 g38 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt