Pølser og varm kartoffelsalat med ærter

Pølser og kartoffelsalat er en god dansk sommerklassiker, som de fleste elsker. Dæk op på terrassen, hæld kold hvidvin i glasset og prøv den traditionelle livret i en ny forklædning, hvor kartoffelsalaten er varm og tilsat ærter, radiser og en sur-sød eddikedressing. Dressingen giver et frisk pift til kartoflerne og passer perfekt sammen med pølsernes røgede smag. Du kan justere dressingen ved at smage dig frem, så balancen mellem surt og sødt bliver efter din smag.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 13. juli 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Varm kartoffelsalat

½ rødløg
10 g smør
1 spsk. tørret rosmarin
100 g kogte kartofler
1 spsk. eddike
2 tsk. sukker
½ tsk. salt
1 dl grønne ærter

Pølse og tilbehør

130 g wienerpølse
6 radiser
1 spsk. purløg
1 spsk. sennep
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Der skal bruges kogte kartofler.
Bemærk: Det er vigtigt at balancere smagen i kartoffelsalaten, så mængden af syre og sødme passer til dine smagsløg.

Sådan gør du

1
Skær løg i ringe. Steg løgringene bløde i smør på en pande. Krydr med rosmarin.
2
Skær kartofler i tern. Kom kartofler, eddike, sukker og salt i panden med løg. Lad blandingen varme i 5 minutter, og tilsæt så ærter. Justér eventuelt konsistensen med lidt vand. Varm igennem, og tag af blusset.
3
Bring en gryde med vand i kog. Sluk for blusset, når vandet spilkoger. Læg pølserne i. Læg låg på og lad pølserne varme i 3-5 minutter.
4
Skær radiser i skiver eller hold nogle af dem hele og klip eller hak purløg.
5
Servér varm kartoffelsalat med radiser, pølser og sennep. Pynt med purløg.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug ristede pølser, i stedet for kogte eller erstat pølse med frikadeller.
Tip #2
Du kan bruge hakket frisk rosmarin eller tørret rosmarin.
Tip #3
Pynt eventuelt med spiselige blomster.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter; radise; rødløg
Håndfuld 3:Wienerpølse
Håndfuld 4:Kogt kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Eddike; purløg; salt; sennep; sukker; tørret rosmarin

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:630630
Fedt:38 g38 g
Kulhydrat:44 g44 g
Kostfibre:9 g9 g
Protein:23 g23 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt