Quesadillas med oksekød, spidskål og salsa

Mexicansk mad er på favoritlisten i de fleste familier, fordi det smager fantastisk og samtidig er nemt at tilberede. Her byder vi på lækre quesadillas, som du kan spise både som frokost og aftensmad eller som en del af en buffet med mexicansk mad. I al sin enkelhed er en quesadilla en tortilla, der er lagt sammen om noget fyld og stegt på panden. Her serveres quesadillas med en salsa til, men en god salat, kogte kidneybønner og guacamole ville også være oplagt tilbehør.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Antal:
Udgivet d. 22. februar 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Salsa

½ rødløg
2 tomater
½ peberfrugt, rød
½ agurk
½ avokado
½ håndfuld koriander
½ citron
½ spsk. hvidvinseddike
1 drys chiliflager
salt og peber

Quesadillas

½ rødløg
1 fed hvidløg
100 g spidskål
½ spsk. olie
200 g hakket oksekød, 3-7 %
1 tsk. paprika
1 drys chiliflager
1 tsk. tørret oregano
salt og peber
80 g revet ost, maks. 30+/17 %
2 fuldkornstortillawraps
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage.

Sådan gør du

1
Hak rødløg fint og skær tomat, peberfrugt og agurk i tern. Fjern sten og skal og skær avokado i tern. Hak koriander.
2
Pres saften fra citron og kom det i en skål. Bland citronsaften med hvidvinseddike, chiliflager og koriander samt salt og peber. Vend dressingen med rødløg, tomat, peberfrugt, agurk og avokado. Smag salsaen til.
3
Pil rødløg og hvidløg og hak begge dele fint. Snit spidskål i tynde strimler.
4
Varm olie op på en pande og brun oksekødet. Tilsæt løg, hvidløg og spidskål samt krydderier, salt og peber. Kom blandingen i en skål.
5
Læg nu en tortillawrap på den varme pande og fordel ost på den ene halvdel. Læg herefter kød ovenpå osten og fold din tortilla sammen på panden til en halvmåne. Pas på ikke at overfylde den. Servér hellere overskydende fyld sammen med den færdige quesadilla. Steg den til den er gylden og vend så din quesadilla og steg den gylden på den anden side. Den skal stege til osten er smeltet.
6
Skær den færdige quesadilla i trekanter og servér med salsa til.

Tips og gode råd

Tip #1
Fyldet i quesadillas kan varieres i det uendelige. Det vigtigste er, at fyldet er ensartet i konsistensen, så din quesadilla steger jævnt på begge sider og ikke er for svær at vende på panden.
Tip #2
I stedet for paprika, oregano og chiliflager kan du anvende en færdigblandet mexicansk krydderiblanding, der kan købes i poser.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; peberfrugt, rød; rødløg; spidskål; tomat
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %; revet ost, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Fuldkornstortillawrap
Fedt:Avokado; olie
Smagsgivere:Chiliflager; citron; hvidløg; hvidvinseddike; koriander; paprika; salt og peber; tørret oregano

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6001200
Fedt:24 g48 g
Kulhydrat:43 g86 g
Kostfibre:13 g26 g
Protein:43 g86 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt