Ribeye steak med flødespidskål og frisk frugt

Der er næppe noget, der kan få tænderne til at løbe i vand som en mør og saftig bøf. Her frister vi dig med en lækker opskrift på ribeye steak med flødespidskål og frisk frugt. Nyd retten sammen med et godt glas vin med familie og venner eller giv en almindelig hverdagsaften et ekstra drys lækkerhed. Den lækre steak er kommet i sundt og velsmagende selskab med både spidskål og frugt, der spiller perfekt sammen med det møre kød.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 21. september 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Flødespidskål

300 g spidskål
½ løg
½ dl fløde, 38 %
salt og peber
½ citron

Oksekød

150 g ribeye steak
1 tsk. smør
salt og peber

Andet

1 figen, frisk
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet lidt på håndfuld 4 og skruet lidt op for fedtstofferne. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Snit spidskål i tynde strimler og skær løg i helt tynde skiver.
2
Steg ribeye i smør til lidt under den kernetemperatur, du ønsker. Krydr med salt og peber. Læg den til at hvile på en tallerken.
3
Kom løg direkte på samme pande og lad dem svitse i et par minutter. Kom så spidskål på. Lad det falde sammen og kom fløde ved. Krydr med salt og peber. Pres citronsaft over. Lad det stege så lidt af væsken koger ind. Skub spidskålsblandingen lidt ud til den ene side af panden. Læg ribeyen i panden igen og giv den en kort opvarmning.
4
Skær figen i mindre stykker.
5
Sevér ribeye med flødespidskål på en forvarmet tallerken og pynt med friske figenstykker.

Tips og gode råd

Tip #1
Erstat figen med brombær eller andre slags bær eller frugt.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; spidskål
Håndfuld 3:Ribeye steak
Håndfuld 4:Figen, frisk
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Citron; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:645645
Fedt:41 g41 g
Kulhydrat:27 g27 g
Kostfibre:9 g9 g
Protein:38 g38 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt