Sprød proteinrig salatwrap med kylling og avokado

Denne salatwrap med sprøde icebergsalatblade kan varieres i det uendelige. Det er nemt at tage et par salatblade, fylde dem med dine yndlingsingredienser og rulle dem sammen til en praktisk wrap, der er perfekt til at tage med på farten. Det er en smart måde at få masser af protein og en god mæthedsfornemmelse på, samtidig med at du sparer kalorier i forhold til en traditionel tortillapandekage.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 19. december 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kogt og stegt kylling

5 dl vand
1 bouillon, terning
2 kyllingebryst
1 spsk. allroundkrydderi
10 g smør

Salat og fyld

1 avokado
1 drueagurk, syltet
200 g salat, iceberg
20 g mayonnaise
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 4 og skruet op for fedtstofferne. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Kom vand i en gryde og opløs bouillonterning. Kog kyllingebryst i cirka 12-15 minutter til det er mørt. Trevl det fra hinanden med to gafler. Krydr kylligekødet med allroundkrydderi og steg det i et par minutter i smør.
2
Fjern sten og skal fra avokado. Skær avokadokødet i tynde strimler. Skær drueagurk i små tern.
3
Læg to til fire salatblade per person ovenpå hinanden på et stykke madpapir. Fyld med kyllingekød, avokado, drueagurker og mayonnaise. Pak salatbladene tæt omkring fyldet til en rulle og pak den stramt ind i madpapir. Smør snippen af madpapiret, hvor wrappen lukker om fyldet, med lidt mayonnaise. Det får den til at klæbe, så madpapiret holder sig lukket omkring wrappen.
4
Skær den i halve og nyd.

Tips og gode råd

Tip #1
Den nemmeste måde at frigøre de store salatblade fra en icebergsalat er ved at skære et par centimeter af bunden. Hold salathovedet under en kold vandhane, så vandet kan løbe ned mellem lagene. Efter lidt tid løsner bladene sig af sig selv.
Tip #2
Icebergsalat kan erstattes af romainesalat eller spidskålsblade. Hvis du ikke kan få store nok blade ud af dit salathoved til at lave en wrap, kan du snitte salaten fint og lave en salat i stedet for.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Drueagurk, syltet; salat, iceberg
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Fedt:Avokado; mayonnaise; smør
Smagsgivere:Allroundkrydderi; bouillon, terning
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:440880
Fedt:28 g56 g
Kulhydrat:13 g26 g
Kostfibre:5 g10 g
Protein:31 g62 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt