Squash-gulerods-fritters

Hvis du er småtspisende eller er appetitten ikke så stor, er dette måltid et godt eksempel på hvordan du kan få et næringsrigt måltid, uden det fylder meget på din tallerken. Hvis du tager vægttabsmedicin som for eksempel Ozempic, Wegovy eller Mounjaro er dette måltid en god løsning, hvor du får godt med protein men også grøntsager i et og samme måltid uden det fylder alt for meget i maven.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 17. januar 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Fritters

1 gulerod
1 squash, rå
1 lille rødløg
100 g Puck Ost, 17 %
2 æg
1 dl hvedemel
salt og peber
10 g smør
10 g olie

Dressing

1 dl græsk yoghurt, op til 3,5 % fedt
1 tsk. sennep
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Til to personer/portioner er der brugt en squash på cirka 290 gram og en gulerod på cirka 100 gram - før de er revet.
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Skræl gulerod. Riv squash og gulerod groft på et rivejern. Kom det hele i en si og pres al saften ud af grøntsagerne.
2
Hak rødløg fint. Skær eller smuldr osten i små stykker.
3
Kom squash, gulerod, rødløg, ost, æg, hvedemel, salt og peber i en skål. Bland det hele i et par minutter, til du får en ensartet masse.
4
Opvarm smør og olie ved mellemvarme på en pande og lav 6 - 8 små klatter af frittersdejen. Bred klatterne lidt ud til små pandekager. Lad dem ligge i cirka 10 minutter. Vend dem og steg dem færdige i cirka 8-10 minutter. Brug eventuelt flere pander.
5
Bland græsk yoghurt med sennep, salt og peber.
6
Servér squash-gulerods-fritters med dressing på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom lidt chilisauce eller ketchup på toppen for ekstra smag.
Tip #2
Bland krydderier eller krydderurter eller chili i dejen eller i dressingen.
Tip #3
Hvis du gerne vil øge mætheden, kan du spise et stykke kød, fisk eller fjerkræ til - eller blande bælgfrugter i fritterne.
Tip #4
Du kan forstege pandekagerne på panden og stege dem færdige i ovnen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; rødløg; squash, rå
Håndfuld 3:Puck Ost, 17 %; græsk yoghurt, op til 3,5 % fedt; æg
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Salt og peber; sennep

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:455910
Fedt:25 g50 g
Kulhydrat:33 g66 g
Kostfibre:5 g10 g
Protein:23 g46 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt