Steakstrimler med løg og kartofler med spidskålssalat

Saftige stykker steak, løg og kartoffelbåde stegt i smør og krydret med timian, rosmarin og hvidløg er både simpel og lækker mad, som kan bikses sammen på kort tid. Benyt gerne en steak af god kvalitet, og sørg for, at panden er varm, så der dannes en god stegeskorpe. Så er det fuld knald på umamiens vanedannende kvaliteter. Hertil kommer en enkel spidskålssalat med gulerod og forårsløg i en fraichedressing.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 16. september 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Salat

1 gulerod
100 g spidskål
2 forårsløg
3 spsk. fraiche, maks. 9 %
¼ tsk. dijonsennep
1 nip sukker
1 tsk. æblecidereddike
salt og peber

Steak og kartofler

130 g kartofler
150 g oksesteak
1 lille løg
2 fed hvidløg
15 g smør
1 drys tørret rosmarin
1 drys tørret timian
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skræl og riv gulerod groft. Snit spidskål og forårsløg.
2
Smag fraiche til med sennep, sukker, eddike, salt og peber, og vend dressingen sammen med grøntsagerne.
3
Skræl eller vask kartofler, skær dem i både, og kog dem i usaltet vand i 6-7 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af.
4
Skær oksesteak i strimler, og pil og hak løg og hvidløg.
5
Steg kartofler på en pande i halvdelen af smørret, til de er gyldne. Sæt til side. Kom resten af smørret på panden, og brun streakstrimler ved høj varme. Tilsæt hvidløg, løg, rosmarin og timian, og steg videre i 1-2 minutter. Vend kartoflerne i, og smag til med salt og peber.
6
Servér steak og kartofler med spidskålssalaten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; gulerod; løg; spidskål
Håndfuld 3:Oksesteak
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Dijonsennep; hvidløg; salt og peber; sukker; tørret rosmarin; tørret timian; æblecidereddike
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt