Stegt lyssej med urtekartofler og cremet spidskålssalat med æble

Det er både nemt, lækkert og sundt at få fisk på gaflen mindst én gang om ugen. Her kommer der en hurtig opskrift på stegt lyssej, men du kan nemt skifte lyssej ud med andre slags fisk som eksempelvis torsk, kulmule eller lange. Den pandestegte lyssej bliver serveret med krydderurtekartofler og en spidskålssalat tilsat æble og revet gulerod samt en cremet dressing på fraiche smagt til med sennep, sukker og citron.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 14. februar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartofler

130 g kartofler
1 tsk. smør
1 spsk. persille
1 spsk. purløg
salt og peber

Spidskålssalat

¼ spidskål
1 gulerod
½ æble

Dressing

1 dl fraiche, maks. 9 %
½ tsk. dijonsennep
¼ citron
1 nip sukker
salt og peber

Lyssej

150 g lyssej
salt og peber
1 spsk. smør
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og vend smør i.
2
Hak krydderurter, og vend dem i kartoflerne. Krydr med salt og peber.
3
Snit spidskål fint, og skræl og riv gulerod. Skær æble i tynde både. Kom det hele i en skål.
4
Smag fraiche til med sennep, citronsaft, sukker, salt og peber. Vend dressingen i salaten.
5
Krydr lyssej med salt og peber, og steg den i smør i 2-3 minutter på begge sider, til den lige akkurat er tilberedt.
6
Servér lyssej med krydderurtekartofler og spidskålssalat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; spidskål; æble
Håndfuld 3:Lyssej
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Citron; dijonsennep; persille; purløg; salt og peber; sukker
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt