Tarteletter med hønsefyld og æblesalat

Elsker du også klassikere fra mormors køkken? Så er denne opskrift på tarteletter med hønsefyld lige noget for dig – og bare rolig, der er også tilsat asparges, så fyldet er lige, som det skal være. Den klassiske ret kan heldigvis sagtens gå hånd i hånd med Sense. Nyd dine tarteletter sammen med en sprød æblesalat, der giver et frisk pust til den cremede sovs. Server gerne retten som gæstemad – du vil blive mødt af mætte maver og glade smil, for alle elsker tarteletter.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 6. april 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Salat

1 æble
100 g salat
citronsaft
60 g fraiche, maks. 9 %

Tarteletter

1 hønsekødsbouillon, terning
4 dl vand
2 kyllingebryst
20 g smør
20 g hvedemel
salt og peber
1 dl fløde, 38 %
300 g asparges, fra glas eller dåse
4 tarteletskaller
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner.

Sådan gør du

1
Skær æble i tynde både og vend med salat og lidt citronsaft.
2
Opløs bouillonterning i kogende vand.
3
Kog kyllingebryst i bouillon i 10-12 minutter ved svag varme.
4
Si kogevandet i en kande, og pluk kyllingekødet fra hinanden med to gafler.
5
Smelt smør i en kasserolle, og drys melet på, imens du rører kraftigt rundt. Lad det varme igennem i halvt minut mens du rører rundt.
6
Pisk så kogevand fra kyllingen i, lidt efter lidt, til du har en jævn og ret tyk sovs.
7
Smag til med salt og peber, tilsæt fløde.
8
Vend kyllingekødet i sovsen. Skær asparges i mindre stykker og kom dem i.. Varm det hele godt igennem.
9
Varm tarteletskaller og fyld dem med tarteletfyldet.
10
Servér tarteletter med salat og fraiche.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug lidt af væsken fra asparges i stuvningen.
Tip #2
Brug fintsnittet spidskål i stedet for blandet salat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, fra glas eller dåse; salat; æble
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Hvedemel; tarteletskal
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Citronsaft; hønsekødsbouillon, terning; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6801360
Fedt:42 g84 g
Kulhydrat:36 g72 g
Kostfibre:6 g12 g
Protein:38 g76 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt