Tarteletter med kylling, asparges og ærter toppet med forårsløg

Tarteletter med høns er en tidløs favorit, der får nyt liv med ekstra grøntsager, mere protein og en sprød finish af forårsløg. Perfekt til både hverdag og fest – en mormorret i moderne klæder.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 11. december 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Tarteletfyld

1 l vand
2 hønsekødsbouillon, terninger
4 kyllingebryst
270 g asparges, fra glas eller dåse
40 g smør
40 g hvedemel
300 g grønne ærter, dybfrost
1 dl fløde, 38 %
salt og peber

Andet

6 forårsløg
8 tarteletskaller
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der brugt to tarteletskaller per person. Teenagere og velvoksne mænd kan fint spise flere.

Sådan gør du

1
Kom vand og bouillonterninger i en gryde og bring det i kog. Kom kyllingebrysterne i og lad dem koge i cirka 15 minutter. Tag dem op og gem kogevandet. Lad kødet hvile lidt og trevl det så i grove stykker med to gafler.
2
Skær forårsløg i tynde skiver. Del eventuelt asparges i mindre stykker.
3
Smelt smør i en gryde og lad det bruse op. Drys mel over og pisk smør og mel godt sammen. Kom lidt bouillon i og pisk kraftigt, så du undgår klumper. Kom mere bouillon i og pisk igen til du får en ensartet tyk sauce uden klumper. Bliv ved med at tilsætte bouillon til du får den konsistens, du ønsker. Saucen skal koge mellem hver gang, du tilsætter mere væske.
4
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
5
Kom nu kylling, ærter fra frost og asparges i. Kom også lidt af vandet fra aspargesene i. Lad retten varme igennem og smag så til med fløde, salt, peber og eventuelt lidt mere aspargesvand.
6
Opvarm tarteletskallerne i ovnen i cirka 5 minutter.
7
Anret tarteletskallerne med masser af tarteletfyld og drys de friske forårsløg ovenpå.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, fra glas eller dåse; forårsløg; grønne ærter, dybfrost
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Hvedemel; tarteletskal
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Hønsekødsbouillon, terning; salt og peber
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5802320
Fedt:30 g120 g
Kulhydrat:33 g132 g
Kostfibre:6 g24 g
Protein:39 g156 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt