Grøntsagsomelet med skinke og ost serveret på ristet brød

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 30. januar 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Fyldt omelet

½ løg
½ peberfrugt
½ chili
150 g cherrytomater
2 æg
1 spsk. hvedemel
salt og peber
10 g smør
2 skiver hamburgerryg
45 g fuldkornsbrød
1 skive ost, 31+/ 18 % eller derover

Pynt

½ håndfuld krydderurter efter eget ønske
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Lav en omelet per person. Det passer i forhold til at bruge en almindelig pande med en diameter på 28 centimeter.

Sådan gør du

1
Skær løg, peberfrugt og chili i tynde skiver. Skær så tomater i tern eller skiver.
2
Pisk æg med hvedemel, salt og peber.
3
Smelt smør på en slip-let pande og steg løg og peberfrugt i et par minutter. Kom tomater og chili ved og vend rundt i et par minutter mere. Fordel grøntsagerne på panden og hæld æggemassen over. Skru ned for varmekilden og lad omeletten stå i nogle minutter, til æggemassen har sat sig.
4
Læg hamburgerryg og ost på den ene halvdel og krydr med salt og peber. Frigør forsigtigt omeletten fra pandens overflade ved hjælp af en eller to paletknive. Vend så den ene halvdel af omeletten ind over den anden, så du får en halvmåne.
5
Rist brødet og del i halve.
6
Anret omeletten på de halve skiver ristede brød og pynt med krydderurter på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Pisk eventuelt lidt mælk eller fløde i æggemassen.
Tip #2
Du kan erstatte hvedemel med kikærtemel eller en anden form for bindemiddel for eksempel FiberHUSK.
Tip #3
Du kan erstatte hamburgerryg med en rest kød fra din aftensmad.
Tip #4
Hvis du er mand eller gerne vil opnå ekstra mæthed, kan du bruge et ekstra æg i æggemassen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Hamburgerryg; æg
Håndfuld 4:Fuldkornsbrød; hvedemel
Fedt:Ost, 31+/ 18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Chili; krydderurter efter eget ønske; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:535535
Fedt:27 g27 g
Kulhydrat:40 g40 g
Kostfibre:7 g7 g
Protein:28 g28 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt