Hønsesalat med champignon og bacon med ristet brød og snackgrønt

Den klassiske hønsesalat med champignon og bacon kommer her i en lidt lettere udgave. I denne variant af hønsesalat er mayonnaisen skiftet ud med skyr, som er smagt til med dijonsennep og purløg. Hvis du ønsker det, så kan du vælge at skifte halvdelen af skyren ud med mayonnaise, eller du kan tilsætte en smule kogte hvide asparges i små stykker. Nyd hønsesalaten oven på ristet brød og sammen med en håndfuld snackgrønt.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 20. december 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Hønsesalat

4 dl hønsekødsbouillon
1 kyllingebryst
2 skiver bacon
100 g champignon, rå
salt og peber
1 spsk. purløg
3 spsk. skyr naturel
½ tsk. dijonsennep

Andet

½ peberfrugt
1 skive toastbrød, gerne fuldkorn
100 g cherrytomater
50 g salat
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kom bouillon i en gryde, og bring den i kog. Læg kyllingebryst i, og kog det i cirka 10-12 minutter, til det er mørt. Afkøl, og pluk eller skær det i mindre stykker.
2
Steg bacon sprød på en tør pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
3
Skær champignon i skiver, og steg dem på samme pande, til de afgiver væde og tager farve. Krydr med salt og peber.
4
Hak purløg, og vend det sammen med skyr. Smag dressingen til med dijonsennep, salt og peber, og vend den sammen med kylling og champignon.
5
Skær peberfrugt i strimler, og rist toastbrød. Skær toastbrød i halve.
6
Skær eventuelt cherrytomater i halve.
7
Anret salatblade og hønsesalat på ristet toastbrød, og servér med peberfrugt, cherrytomater og bacon på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom gerne kogte hvide asparges (eventuelt fra dåse) i hønsesalaten.
Tip #2
Smag eventuelt dressingen til med lidt citronsaft eller eddike og et nip sukker.
Tip #3
Du kan udskifte halvdelen af skyr med mayonnaise.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; cherrytomat; peberfrugt; salat
Håndfuld 3:Bacon; kyllingebryst; skyr naturel
Håndfuld 4:Toastbrød, gerne fuldkorn
Smagsgivere:Dijonsennep; hønsekødsbouillon; purløg; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:475475
Fedt:15 g15 g
Kulhydrat:36 g36 g
Kostfibre:7 g7 g
Protein:47 g47 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt