Bagt torsk med grøn topping og salat med nye kartofler, radiser og cherrytomater

Få en ny favorit fra havets spisekammer med denne dejlige opskrift på bagt torsk, som tager ganske få minutter at gøre klar til ovnen. Torsken får masser af smag takket være den grønne topping, som består af pankorasp blandet med friske krydderurter, hvidløg og olivenolie. Som tilbehør til denne variant af ovnbagt torsk er der en fyldig og mættende salat med nye kartofler, cherrytomater, ærter og radiser vendt i en sennepsvinaigrette med honning.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 24. maj 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Salat

100 g kartofler, nye danske
½ rødløg
100 g cherrytomater
4 radiser
50 g grønne ærter, dybfrost
1 håndfuld blandet salat

Dressing

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ spsk. hvidvinseddike
½ tsk. dijonsennep
½ tsk. honning
salt og peber

Torsk

½ fed hvidløg
1 spsk. persille
1 spsk. basilikum
2 spsk. pankorasp
1 spsk. olivenolie
salt og peber
150 g torsk
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i cirka 7 minutter. Lad dem trække i kogevandet i 6-7 minutter, til de er møre. Skær dem i mundrette stykker, og afkøl.
3
Pil og hak rødløg, halvér cherrytomater, og skær radiser i skiver. Kom dem i en skål sammen med kartofler, ærter og salat.
4
Pisk olivenolie, eddike, sennep og honning sammen, og krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten.
5
Pil og hak hvidløg fint. Pluk og hak krydderurter. Bland begge dele med pankorasp, olivenolie, salt og peber.
6
Læg torsk i et ovnfast fad, og fordel pankoblandingen oven på. Sæt det i ovnen i cirka 12 minutter, eller til fisken er tilberedt (se tip).
7
Servér bagt torsk med salat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; cherrytomat; grønne ærter, dybfrost; radise; rødløg
Håndfuld 3:Torsk
Håndfuld 4:Kartofler, nye danske; pankorasp
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; olivenolie
Smagsgivere:Basilikum; dijonsennep; honning; hvidløg; hvidvinseddike; persille; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt