Fiskefad med mørksej, porre, gulerod og hvidvin med kartofler

Nemme og lækre fiskeretter, som kan indgå på menuen på selve travle hverdagsaftener, er altid kærkomne, og det her lækre fiskefad er ingen undtagelse. Her er det mørksej, som bliver bagt i ovnen oven på en bund af hvidløg, porre og gulerod samt bouillon og hvidvin. Retten her kan nemt tilpasses efter smag og behag. Brug blot de grøntsager, du har ved hånden, og skal det være ekstra lækkert, kan du tilsætte en lille sjat fløde for lækker cremethed.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 11. september 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartofler

130 g kartofler

Fiskefad

1 fed hvidløg
1 porre
1 gulerod
1 håndfuld bredbladet persille
¼ citron
1 spsk. smør
1 dl hønsekødsbouillon
½ dl hvidvin
salt og peber
150 g mørksej
2 spsk. fraiche, maks. 9 %
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
3
Pil og hak hvidløg. Skær porre i fine ringe. Skræl gulerod, og skær den i tynde stave. Hak persille, og skær citron i skiver.
4
Steg hvidløg, porre og gulerod i smør i 1-2 minutter. Hæld bouillon og hvidvin ved, bring pandes indhold i kog, og lad det simre i et par minutter. Krydr med salt og peber, og fordel grøntsager i et lille ovnfast fad.
5
Krydr mørksej med salt og peber, læg den i fadet sammen med citronskiver, og sæt det i ovnen i 10-12 minutter, til fisken er tilberedt.
6
Drys med hakket persille, og servér med kartofler og fraiche.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; porre
Håndfuld 3:Mørksej
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Bredbladet persille; citron; hvidløg; hvidvin; hønsekødsbouillon; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt