Fyldt aubergine med skinke, tomat og ost

Fyldte auberginer er herlig ovnmad, som passer sig selv under tilberedningen. Imens breder den dejligste duft sig fra køkkenet og øger forventingens glæde. At fylde auberginer og andre grøntsager med forskelligt slags fyld er en fin måde, hvorpå du kan snige ekstra grønt ind i aftensmaden. I de her fyldte auberginer finder du både skinke, ris, tomat, løg, hvidløg og persille sammen med en masse gode krydderier.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 29. marts 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

35 g vilde ris, rå
1 aubergine, rå
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 tomat
1 spsk. persille
1 spsk. olie
½ tsk. paprika
1 knsp. spidskommen
1 knsp. cayennepeber
150 g skinketern
salt og peber
2 skiver ost, 31+/ 18 % eller derover
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Kog ris efter anvisningen på pakken.
3
Halvér aubergine på langs, udhul med en ske uden at ramme skrællen, og hak auberginekødet groft. Pil og hak løg og hvidløg, skær tomat i tern, og hak persille.
4
Steg løg og hvidløg i olie på en pande, til løgene er klare. Tilsæt auberginekødet, og steg videre i 2-3 minutter. Kom krydderier, tomat, persille, skinke og ris ved, vend det godt sammen, og smag til med salt og peber.
5
Kom fyldet i de halve auberginer, og sæt dem i ovnen i 10-15 minutter. Hvis du har ekstra fyld, kan du komme det i en ovnfast skål.
6
Læg derefter en skive ost på hver halve aubergine, og steg videre i ovnen, til osten er smeltet.
7
Servér straks eventuelt med et drys af persille.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Aubergine, rå; løg; tomat
Håndfuld 3:Skinketern
Håndfuld 4:Vilde ris, rå
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Cayennepeber; hvidløg; paprika; persille; salt og peber; spidskommen
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt