Grillet nakkekotelet med spidskålssalat med hytteost

Giv dig selv en smagfuld oplevelse med denne uimodståelige opskrift på grillet marineret nakkekotelet med en knasende spidskålssalat. I spidskålssalaten finder du også æble og agurk i tern, forårsløg og solsikkekerner samt hytteost og et lille klem citronsaft til at binde hele herligheden sammen. Den perfekte kombination af saftigt grillet kød og en sprød og frisk salat forvandler din sommermiddag til en kulinarisk fest.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 24. juli 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kotelet

1 marineret nakkekotelet
1 tsk. olie
salt og peber

Salat

¼ spidskål
1 forårsløg
¼ agurk
1 æble
2 spsk. krydderurter efter eget ønske
50 g hytteost
¼ citron
salt og peber
2 tsk. solsikkekerner
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er håndfuld 4 erstattet med en stor håndfuld 3 og ekstra grønt. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Grill kotelet, eller steg den i olie på en pande i 6-8 minutter på hver side til gennemstegt. Krydr med salt og peber, og sæt til side.
2
Snit spidskål og forårsløg. Skær agurk og æble i tern. Pluk og hak krydderurter.
3
Vend spidskål, agurk og æble sammen med hytteost og krydderurter, og smag til med citronsaft, salt og peber.
4
Anret salaten på en tallerken, og top med forårsløg og solsikkekerner.
5
Servér kotelet med salaten.

Tips og gode råd

Tip #1
Kan du ikke finde marineret nakkekotelet, kan du selv krydre kødet med din yndlingskrydderiblanding eller -marinade.
Tip #2
Nakkekotelet kan erstattes med almindelig kotelet, kyllingebryst eller oksesteak.
Tip #3
Brug gerne purløg, persille eller dild for det bedste resultat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; forårsløg; spidskål; æble
Håndfuld 3:Hytteost; marineret nakkekotelet
Fedt:Olie; solsikkekerner
Smagsgivere:Citron; krydderurter efter eget ønske; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:570570
Fedt:33 g33 g
Kulhydrat:25 g25 g
Kostfibre:9 g9 g
Protein:39 g39 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt