Karbonade med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede grøntsager er en klassiker fra mormorkøkkenet, som vækker glæde blandt folk af alle aldre. Hemmeligheden bag en god karbonade er at give kødet en god stegeflade, samtidig med at du undgår at overstege kødet. Klassisk tilbehør til en karbonade er stuvede grøntsager med gulerødder i tern og grønne ærter. Karbonader smager dog også glimrende med andre gode grøntsager som eksempelvis blomkål, spidskål eller asparges.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 1. april 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Karbonade

300 g hakket grisekød, 4-7 %
1 æg
1 dl rasp
salt og peber
20 g smør

Stuvede grøntsager

4 gulerødder
250 g grønne ærter, dybfrost
20 g smør
20 g hvedemel
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Form kødet til 2 karbonader.
2
Pisk æg sammen. Bland rasp med salt og peber på en tallerken. Vend karbonader i æg og derefter i rasp.
3
Steg karbonader i smør i cirka 5 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.
4
Skræl gulerod, og skær i tern. Kog i letsaltet vand til, de er møre. Hæld ærter ved det sidste minut af kogetiden. Hæld kogevandet fra, men gem det.
5
Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel under kraftig omrøring. Pisk kogevandet fra grøntsagerne i lidt efter lidt, til du har en jævn sovs af passende tykkelse.
6
Tilsæt de kogte ærter og gulerødder, og smag til med salt og peber.
7
Servér karbonade med stuvede grøntsager.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; gulerod
Håndfuld 3:Hakket grisekød, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Hvedemel; rasp
Fedt:Smør
Smagsgivere:Salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt