Krydret karbonade med stuvede porrer

Gør din familie madlykkelig med denne twistede klassiker fra mormors køkken. De indbydende karbonader bliver rørt med hvidløg, der giver dem et krydret pift, som du kan nyde samme med den sprøde skorpe. Nyd karbonaderne sammen med stuvede porrer. Så får du både cremet sovs og grøntsager i ét. Et Sense-venligt bud på en elsket livret som du kan lave på en halv times tid.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 27. december 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Krydrede karbonader

1 dl persille
1 fed hvidløg
300 g hakket grisekød, 4-7 %
salt og peber
1 dl rasp
10 g smør
10 g olie

Stuvede porrer

2 porrer
10 g smør
1 dl vand
½ dl fløde, 38 %
1 tsk. hvedemel
salt og peber
½ citron
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak persille fint og pres hvidløg. Bland det hakkede kød i et par minutter med salt, peber, persille og hvidløg. Lav 2 flade bøffer. Tryk dem ned i rasp. Steg dem i smør og olie i cirka 6-7 minutter på hver side, til de er gyldne og faste.
2
Skyl porre fri for jord og skær dem i tykke skiver. Svits dem kort i smør på en pande. Ryst koldt vand og fløde op med mel. Tilsæt jævningen og lad flødesaucen koge i et par minutter. Krydr med salt og peber og smag til med citronsaft.
3
Servér karbonaden med stuvede porrer til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Porre
Håndfuld 3:Hakket grisekød, 4-7 %
Håndfuld 4:Hvedemel; rasp
Fedt:Fløde, 38 %; olie; smør
Smagsgivere:Citron; hvidløg; persille; salt og peber
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt