Kylling-baconspyd med bagte rodfrugter og cherrytomater med hvidløgsdressing

Mad, der passer sig selv i ovnen, er det perfekte valg, når hverdagen er travl, eller du bare gerne vil bruge tiden på andet end madlavning. Prøv en opskrift på mættende og velsmagende aftensmad, hvor arbejdstiden ved køkkenbordet er skåret ned til 10 minutter. Efter tilberedning i ovnen kan du servere saftige kyllingespyd med bacon samt timian- og sesambagte rodfrugter og cherrytomater med hvidløgsdressing.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 31. august 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Ovnbagte rodfrugter og cherrytomater

500 g rodfrugtblanding, rå
200 g cherrytomater
1 spsk. olie
1 spsk. tørret timian
2 spsk. sesamfrø
salt og peber

Kyllingefiletspyd

1 dl krydderurter efter eget ønske
½ chili
300 g kyllingeinderfilet
4 skiver bacon
1 tsk. olie
salt og peber

Hvidløgsdressing

1 fed hvidløg
60 g fraiche, maks. 9 %
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 4 og skruet op for håndfuld 3. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skræl og skær rodfrugter i tern eller stave.
3
Vend rodfrugter og cherrytomater med olie, timian. sesamfrø, salt og peber. Læg blandingen på bagepapir på en bageplade. Bag i ovnen i 35-40 minutter til rodfrugterne har taget farve og er sprøde i kanten.
4
Hak krydderurter og chili fint. Kom kyllingestykkerne og bacon på spyd og pensl med olie. Krydr med salt og peber. Drys krydderurter og chili på og bag dem sammen med rodfrugter i de sidste 15 minutter af bagetiden.
5
Pres hvidløg og bland med fraiche. Smag til med salt og peber.
6
Servér kyllingespyd med bagte grøntsager og hvidløgsdressing til.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge rodfrugter fra frost.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; rodfrugtblanding, rå
Håndfuld 3:Bacon; kyllingeinderfilet
Fedt:Olie; sesamfrø
Smagsgivere:Chili; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber; tørret timian
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5351070
Fedt:26 g52 g
Kulhydrat:26 g52 g
Kostfibre:11 g22 g
Protein:45 g90 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt