Laksefrikadeller med kartoffelbåde og grøn salat

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 8. december 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kartoffelbåde

200 g kartofler
1 tsk. olie
salt

Laksefrikadeller

250 g fersk laks
1 rødløg
2 forårsløg
1/3 chili
1 æg
1 spsk. hvedemel
salt og peber
1 spsk. smør
1 spsk. olie

Dressing og salat

1 spsk. dild
1 spsk. purløg
4 spsk. fraiche, maks. 9 %
20 g kapers
salt og peber
2 håndfulde salat
120 g slikærter
100 g agurk
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader over og undervarme.
2
Skrub kartofler og skær dem i både. Ryst dem i en pose med olie og salt. kom dem på bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen til de er møre, cirka 35 minutter.
3
Fjern skindet fra laksestykkerne og hak laksekødet. Hak derefter rødløg, forårsløg og chili fint.
4
Rør de hakkede ingredienser sammen med æg, mel, salt og peber til en fars.
5
Opvarm smør og olie på en pande. Form farsen til frikadeller og steg dem sprøde og gyldne på begge sider.
6
Hak dild og purløg, og rør til en dressing med fraiche og kapers. Smag til med salt og peber.
7
Pluk salaten og skær slikærter og agurk i grove tern. Bland salaten.
8
Servér laksefrikadeller med kartoffelbåde, salat og fraichedressing.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; forårsløg; rødløg; salat; slikært
Håndfuld 3:Fersk laks; æg
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Chili; dild; kapers; purløg; salt; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5851170
Fedt:32 g64 g
Kulhydrat:34 g68 g
Kostfibre:6 g12 g
Protein:37 g74 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt