Lammekølle med kartofler à la boulangère og grøn bønnesalat

Der er noget ualmindeligt festligt over større kødudskæringer stegt hele på ben. En lammekølle er ingen undtagelse, og derfor er den oplagt at sætte på bordet til påskens sammenkomster – eller alle andre dage, hvor middagen gerne må have lidt ekstra wow-faktor. Denne lammekølle er krydret med hvidløg og friske krydderurter, inden den steges oven på boulangère-kartoflerne. Dertil en frisk salat på grønne bønner, bacon, løg og mandler.

Tid i alt: 190 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 15. marts 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Lammekølle

4 fed hvidløg
4 kviste frisk timian
4 stk. rosmarinkvist
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 tsk. flagesalt
1 knsp. friskkværnet peber
900 g lammekølle

Kartofler à la boulangère

2 løg
20 g smør
750 g kartofler
salt og peber
4 dl hønsekødsbouillon

Bønnesalat

750 g grønne bønner
1 rødløg
100 g bacon i tern
3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
salt og peber
20 g mandelflager
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 225 grader varmluft.
2
Pil hvidløg, og pluk og hak krydderurter - sæt halvdelen af krydderurter til side. Stød resten til en grov masse i en morter sammen med hvidløg, og tilsæt olivenolie, salt og peber.
3
Rids lammekølle, og gnid hvidløgsblandingen på den.
4
Pil, halvér og snit løg. Steg dem i smør ved svag til jævn varme i 5 minutter.
5
Skræl kartofler, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem lagtvist i et stort ovnfast fad sammen med stegt løg og resten af krydderurterne. Krydr med salt og peber, og hæld bouillon ved. Læg lammekøllen oven på, og sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter, til kødet har taget farve. Skru ovntemperaturen ned til 120 grader, og steg videre i cirka 2 timer, til en kernetemperatur på 62-65 grader for rosa. Lad lammekøllen hvile i 25 minutter.
6
Skær enderne af de grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl. Pil og hak rødløg. Steg bacon sprød på en tør pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
7
Pisk olivenolie, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen, og hæld dressingen over de grønne bønner. Top med rødløg, bacon og mandelflager.
8
Skær kødet ud, og servér det sammen med kartofler og grøn bønnesalat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne bønner; løg; rødløg
Håndfuld 3:Bacon i tern; lammekølle
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; mandelflage; smør
Smagsgivere:Dijonsennep; flagesalt; frisk timian; friskkværnet peber; honning; hvidløg; hvidvinseddike; hønsekødsbouillon; rosmarinkvist; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt