Ovnbagt laks med knuste kartofler og spinatsalat

Ovnbagt laks med citronskiver, knuste kartofler og en hurtig salat med spinat og cherrytomater er lækker og nem aftensmad til dage, hvor der måske er andre ting i kalenderen, og tiden i køkkenet derfor gerne må holdes på et minimum. Du kan nemt skifte laksen ud med andre stykker fisk som eksempelvis torsk eller lyssej, hvis det lokker mere hos fiskehandleren. Variér eventuelt det grønne tilbehør ved at bruge det, du nu engang har ved hånden.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 5. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartofler

130 g kartofler
1 tsk. smør
salt og peber

Laks

½ citron
150 g fersk laks
1 tsk. olie
salt og peber

Salat

100 g cherrytomater
25 g spinatblade, rå
1 tsk. olivenolie
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2
Kog kartofler i letsaltet vand, til de er møre. Knus kartofler let med en gaffel og vend dem med smør, salt og peber.
3
Skær citron i skiver. Kom laksefilet i et ovnfast fad, pensl med olie, krydr med salt og peber, og fordel citronskiver oven på. Gem lidt citron til salaten.
4
Sæt laks i ovnen i cirka 15 minutter, til den er tilberedt.
5
Halvér cherrytomater, og vend dem med spinat, olie og citronsaft. Krydr med salt og peber.
6
Servér ovnbagt laks med kartofler og spinatsalat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Fersk laks
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie; olivenolie; smør
Smagsgivere:Citron; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt