Ovnbagt laks med svampe, asparges, løg og ingefær i østerssauce med ris

Lad dine smagsløg tage på en rejse til Sydøstasien med opskriften her på ovnbagt laks toppet med lynstegte svampe og grønne asparges i østerssauce. Den udmærker sig især ved sin smagsmæssige dybde fra laksens topping, som hjælpes på vej af blandt andet ingefær, hvidløg og fiskesauce. Ovnbagt laks er både velsmagende og nemt at lave, men du kan bruge lige netop den fisk, du holder allermest af.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 10. maj 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ris

40 g ris

Laks

150 g fersk laks

Topping

1 portobellosvamp
½ løg
1 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
100 g asparges, grøn
1 forårsløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. østerssauce
2 spsk. vand
1 nip sukker
1 tsk. fiskesauce
1 knsp. peber, hvid
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
3
Læg laks med skindsiden nedad i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen i 12-14 minutter, til den er tilberedt.
4
Halvér portobellosvamp, og skær den i skiver. Pil og halvér løg, og skær det i fine både. Pil og hak hvidløg. Skræl ingefær, og skær den i tynde strimler. Skær endespidser af asparges, og del stængler i mundrette stykker. Snit forårsløg.
5
Steg svampe i olie, til de tager farve. Kom løg, hvidløg, ingefær og asparges ved, og steg videre i et par minutter. Tilsæt østerssauce, vand og sukker, og smag til med fiskesauce og hvid peber. Vend forårsløg i.
6
Anret laks på en tallerken, og fordel topping oven på. Servér med ris.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, grøn; forårsløg; løg; portobellosvamp
Håndfuld 3:Fersk laks
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Olie
Smagsgivere:Fiskesauce; frisk ingefær; hvidløg; peber, hvid; sukker; østerssauce
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt