Skinkeschnitzel med kartoffel-grøntsagsfad

Skinkeschnitzler kan serveres med andet end stegte kartofler og ærter. Her får du det reelle og magre stykke kød sammen med et spændende kartoffel-grøntsagsfad, der præsenterer sig både indbydende og lækkert på spisebordet. Kartoffelfadet med grønt er et lidt lettere alternativ til de klassiske flødekartofler og kan serveres til nærmest alle former for kød, steg, fisk og fjerkræ. Retten egner sig lige godt til familievenlig hverdagsmad som til indbydende gæstemad.

Tid i alt: 75 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 21. december 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartoffel-grøntsagsfad

200 g kartofler
4 skiver bacon
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 squash, rå
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. paprika
1 ds. hakkede tomater
1 dl fraiche, maks. 9 %
1 dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber

Skinkeschnitzel

280 g skinkeschnitzel
2 spsk. smør
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
2
Skrub eller skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver og fordel dem i et ovnfast fad.
3
Skær baconskiver i små tern. Pil løg og hvidløg. Skyl squash. Skær løg og squash i små tern og hak hvidløg fint.
4
Svits bacontern på en sliplet pande, til det er gyldent og tilsæt herefter løg, hvidløg og squash. Sauter det et par minutter og tilsæt så oregano og paprika. Tag panden af varmen og tilsæt tomater, fraiche og mælk samt salt og peber. Vend det hele sammen og hæld det over kartoffelfadet.
5
Bag kartoffel-grøntsagsfadet i cirka 1 time, til det hele er mørt og sovsen kogt lidt ind.
6
Steg skinkeschnitzel i smør på en pande ved middel varme i 2-3 minutter på hver side.
7
Servér den stegte schnitzel med kartoffel-grøntsagsfad til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hakkede tomater; rødløg; squash, rå
Håndfuld 3:Bacon; skinkeschnitzel
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Hvidløg; paprika; salt og peber; tørret oregano
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt