Stegte ris med kylling, karry, æg, forårsløg og spidskål

Stegte ris er en nem og økonomisk alt-i-én-ret fra det asiatiske spisekammer, som særligt brillerer ved muligheden for at få tømt godt og grundigt ud i køleskabets gemmer. Denne variant af stegte ris er med kylling, æg, spidskål, ærter og forårsløg krydret med karrypulver og rød karrypasta. Du kan dog nemt erstatte kylling med andre proteinkilder, og det samme gør sig gældende for rettens grønne elementer.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 23. juli 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

35 g ris
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 forårsløg
100 g spidskål
100 g kylling
1 æg
1 spsk. olie
1 tsk. karrypulver
1 tsk. rød karrypasta
50 g friskpillede ærter
1 nip sukker
salt og peber
¼ citron
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken, og afkøl.
2
Pil og hak løg og hvidløg. Snit forårsløg og spidskål. Skær kylling i tern, og slå æg ud i en skål.
3
Brun kylling i olie på en pande, og sæt til side.
4
Steg løg og hvidløg på samme pande, til løgene er klare. Tilsæt karrypulver og rød karrypasta, og steg videre i 1 minut. Kom kylling og spidskål ved, og steg videre i et par minutter.
5
Skub pandens indhold ud til siden, tilsæt æg, og lad det stege lidt under omrøring. Bland med resten, og tilsæt ris, ærter og forårsløg, vend det hele godt sammen, og smag til med sukker, salt og peber.
6
Anret de stegte ris på en tallerken, og servér med citronbåd.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; friskpillede ærter; løg; spidskål
Håndfuld 3:Kylling; æg
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Olie
Smagsgivere:Citron; hvidløg; karrypulver; rød karrypasta; salt og peber; sukker
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt