Hjemmelavet rejesalat deluxe på franskbrød

Et stykke højtbelagt med rejer, tak! Det får du med denne opskrift på en hjemmelavet rejesalat deluxe, der smager helt fantastisk. En rejemad er en klassisk frokostret, som alle elsker. Her har vi givet rejerne et ekstra pift og rørt dem med peberfrugt, dild, lidt hvidløg og en lækker dressing, så du får luksusudgaven af en rejemad. Vi har sat rejsesalaten sammen med et stykke ristet franskbrød, men du kan naturligvis også nyde den med rugbrød under.

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 15. februar 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Rejesalat

150 g rejer
½ peberfrugt, rød
½ fed hvidløg
½ håndfuld dild
½ dl fløde, 38 %
2 spsk. fraiche, maks. 9 %
½ knsp. karrypulver
¼ tsk. salt
1 knsp. peber

Andet

1 skive franskbrød
½ lime
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Dræn rejerne og læg dem på et par stykker køkkenrulle.
2
Skær peberfrugt i små tern og pres hvidløg. Hak dild. Gem et par duske til pynt.
3
Pisk fløden blød og cremet.
4
Bland fløde, rejer, peberfrugt, hvidløg, fraiche, karry, salt, peber og dild til en rejesalat.
5
Rist eventuelt brødet.
6
Anret brød med rejesalat. Pynt med lime og dild.

Tips og gode råd

Tip #1
Erstat rejer med kyllingetern eller bælgfrugter.
Tip #2
Du kan bruge purløg i stedet for dild.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Peberfrugt, rød
Håndfuld 3:Rejer
Håndfuld 4:Franskbrød
Fedt:Fløde, 38 %
Smagsgivere:Dild; hvidløg; karrypulver; lime; peber; salt
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:500500
Fedt:25 g25 g
Kulhydrat:35 g35 g
Kostfibre:4 g4 g
Protein:33 g33 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt