Ørredrillette med rugbrødschips

Ørredrillette er en velsmagende, hurtig og nem lille forret, som smager skønt serveret med rugbrødschips. Den er lavet på varmrøget ørred, som blandes med rødløg, krydderurter, fraiche og mayonnaise . Ørredrillette smager også dejligt serveret på sprøde salatblade, og eventuelle rester udgør en fornem frokost dagen derpå oven på en skive brød. Hvis du vil, kan du erstatte varmrøget ørred med varmrøget laks.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 15. marts 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Rugbrødschips

200 g rugbrød
3 spsk. olivenolie
1 drys flagesalt

Ørredrillette

380 g varmrøget ørredfilet
½ rødløg
3 spsk. purløg
3 spsk. dildkviste
4 spsk. fraiche, 9 %
2 spsk. mayonnaise
¼ citron
salt og peber
2 spsk. ørredrogn
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skær rugbrød i meget tynde skiver, og pensl med olivenolie. Skær dem i aflange trekanter, læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys med flagesalt. Sæt bagepladen i ovnen i 15 minutter. Afkøl på en rist.
3
Findel ørred med to gafler.
4
Pil og hak rødløg fint, og hak krydderurter. Sæt lidt til side til pynt.
5
Bland ørred med rødløg, krydderurter, fraiche og mayonnaise, og smag til med citronsaft, salt og peber.
6
Anret ørredrillette i små glas, og pynt med urter og rogn. Servér med rugbrødschips.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Rødløg
Håndfuld 3:Varmrøget ørredfilet; ørredrogn
Håndfuld 4:Rugbrød
Fedt:Mayonnaise; olivenolie
Smagsgivere:Citron; dildkvist; flagesalt; purløg; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt