Fiskepakke med urtekartofler

Denne her fiskepakke er smækfyldt med Middelhavsinspireret velsmag. Fiskepakken indeholder et stykke torsk, fintsnittet porre og fennikel samt citron, smør og friske krydderurter. Det er simpelt, men velsmagende og elegant – og så sparer du endda opvask ved at tilberede fisken nænsomt i et stykke sammenfoldet bagepapir. Har du en flaske åben hvidvin ved hånden, kan du passende hælde en lille sjat over fisken inden tilberedning.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 31. marts 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartofler

250 g kartofler
20 g smør
2 spsk. krydderurter efter eget ønske
salt og peber

Fiskepakker

1 fennikel
1 porre
½ citron
2 spsk. krydderurter efter eget ønske
300 g torsk
75 g semi-soltørrede tomater
salt og peber
30 g smør
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og smelt smør i kartoflerne. Pluk og hak krydderurter, og vend dem i kartoflerne sammen med salt og peber.
2
Indstil ovnen på 200 grader varmluft.
3
Skær bunden af fennikel, og halvér den på langs. Fjern top og bund fra porren og skyl den helt ren for jord. Snit fennikel og porre meget fint - eventuelt på et mandolinjern. Skær citronen i skiver og pluk bladene af krydderurterne. Del torsk i 2 stykker.
4
Fordel fennikel, porre og semi-soltørrede tomater oven på 2 stykker bagepapir. Læg torsk ovenpå, krydr med salt og peber, og top med smør, citron og krydderurter. Saml bagepapiret i toppen, så du får to små pakker, og forsegl eventuelt pakkerne med kødsnor.
5
Bag i 15 minutter, til fisken lige akkurat er tilberedt.
6
Servér fisken med urtekartofler.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Fennikel; porre; semi-soltørret tomat
Håndfuld 3:Torsk
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Citron; krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt