Low carb kålwrap med hytteost og pesto

Det tager kun 10 minutter at samle dette måltid, som passer godt til både frokost og aftensmad. Her er brødet erstattet med et par store kålblade. Det giver måltidet et lavt kulhydratindhold og færre kalorier – men stadigvæk masser af mæthed. Selvom kål-wrappen er vegetarisk indeholder den 31 gram protein per person. Du kan komme kylling i og løfte proteinindholdet og mætheden endnu mere.

Tid i alt: 10 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 7. juni 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

140 g spidskål
2 tomater
2 forårsløg
15 g mandler
30 g jalapeños
150 g hytteost 4 %
20 g oliebaseret pesto
salt og peber
3 spsk. karse
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Køb et stort spidskål, hvidkål eller savoykål. Kinakål eller et stort romainesalathoved kan også bruges.
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 4 og skruet op for grøntsagerne. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Befri to til tre store kålblade per person og skyl kålbladene. Dup dem så tørre med køkkenrulle.
2
Skær tomater i tern og forårsløg i tynde skiver. Hak mandler groft. Dræn jalapenos fri for vand.
3
Læg kålbladene ovenpå hinanden, så de danner en skål på størrelse med en frokosttallerken.
4
Fyld nu kålbladene med tomater, forårsløg og hytteost. Krydr godt med salt og peber. Kom så jalapenos, pesto, mandler og karse på toppen. Rul wrappen sammen og kom madpapir eller sølvpapir omkring enden af rullen, så den bliver holdt sammen.
5
Nyd kålwrappen med det samme.

Tips og gode råd

Tip #1
Erstat hytteost med kylling, kød, fisk, skaldyr, æg, bælgfrugter eller salatost.
Tip #2
Kom de grøntsager i, du bedst kan lide og brug de kålblade, du kan købe i dit supermarked.
Tip #3
Erstat pesto med mayonnise, aioli, hummus eller tapenade.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; jalapeños; spidskål; tomat
Håndfuld 3:Hytteost 4 %
Fedt:Mandler; oliebaseret pesto
Smagsgivere:Karse; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:415415
Fedt:23 g23 g
Kulhydrat:15 g15 g
Kostfibre:9 g9 g
Protein:31 g31 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt